Reducerile de Crăciun sunt aici! Folosiți codul CRACIUN10 și beneficiați de o reducere de 10% la toate produsele din această categorie.

Cum să creezi un tablou din mușchi

Creează propriul tău perete de mușchi cu tutorialul nostru video!

În noul nostru tuturial video, te vom ghida pas cu pas prin întregul proces de creare a pereților de mușchi. Nu trebuie să ai experiențe anterioare – cu materialele noastre și instrucțiunile detaliate, îți poți crea cu ușurință propriul design unic. În tutorialul nostru video, am folosit o gamă largă de tipuri diferite de plante și mușchi stabilizate, pentru a crea o decorație vizuală interesantă, în care îți vom arăta cât de ușor este să lucrezi cu componentele individuale. Toți mușchii și plantele utilizate le găsești direct pe magazinul nostru online.

 

De asemenea, poți viziona și ghidul nostru foto pentru un tablou de mușchi mai mic. Pe scurt, vei afla tot ce ai nevoie pentru a crea - de la cele mai necesare componente la diferite trucuri care îți pot ușura munca și, pas cu pas, vei vedea cât de simplu este să creezi o astfel de imagine.

  1. Pregătim toate accesoriile necesare

În scurtă descriere, voi rezuma „ingredientele” de bază, fără de care nu ne putem descurca:

  • Desigur, MUȘCHIUL STABILIZAT 😊 eu mi-am pregătit „puțin din fiecare” la început, deoarece nu aveam o imagine clară despre cum va arăta tabloul final și am considerat mai mult ca un experiment. Totuși, știam că voi face un tablou combinat din diferite tipuri de mușchi, așa că am pregătit în total aproximativ 500g de licheni de diverse culori și aproximativ 500g de mușchi (alegerea dintre mușchi plat și mușchi bulgăre) de asemenea, în mai multe culori. În plus, am ales și câteva plante stabilizate care ar putea fi utile. Desigur, nu voi folosi toți mușchii și toate plantele, dar la final voi face un rezumat despre cât din fiecare tip am folosit pentru a avea o idee mai bună despre consum.   

 

  • RAMĂ – fie o creezi tu singur sau achiziționezi un Rama pentru tabloul de mușchi. Pentru tablouri mai simple din licheni stabilizați, poți folosi, în caz de urgență, și simpla placă de furnir tăiată la dimensiunea dorită fără ramă.

 

  • ADEZIV – poți folosi un adeziv special pentru mușchii stabilizați sau un pistol de lipit clasic, folosit de obicei pentru decorațiuni de casă. Nu uita să ai o rezervă suficientă de bastoane de lipit pentru pistol, deoarece consumul de adeziv este destul de ridicat.

 

  • Alte elemente decorative, cum ar fi diferite elemente din lemn, ramuri, bucăți de coajă sau pietre - imaginația nu are limite.

 

  • Alte accesorii pe care le poți folosi în timpul lucrului - un cuțit, o placă de tăiat, foarfece, clipsuri pentru aranjamente (sau sârmă), o pensulă mică, o pensetă, bucăți de spumă - modul de utilizare a acestor obiecte îl vei vedea în tutorialul propriu-zis.

 

  1. Pregătim spațiul de lucru
  • Dacă nu ai un „colț de meșteșugar” acasă și decizi să lucrezi pe o masă de bucătărie sau pe o masă de conferință, ar fi bine să folosești ceva pentru a proteja suprafața - o folie de plastic sau hârtii mai vechi, pentru a evita curățarea dificilă după muncă. Lucrul cu mușchii nu este tocmai curat, deoarece toți mușchii stabilizați sunt coloranți și în timpul manipulării își pot lăsa culoarea. În plus, pot pierde ace și, din cauza plasării corecte a mușchilor în tablou, este posibil să fie nevoie să tai sau să taie unele piese, astfel încât să faci mizerie pe masă. Pistolul de lipit sau adezivul lichid pot lăsa, de asemenea, urme pe masa ta preferată.
  • Dacă folosești un pistol de lipit, nu uita să-l încălzești.
  • Dacă ai un loc de muncă la care nu vrei să apari a doua zi cu degetele verzi, poți lua în considerare utilizarea mănușilor. Poate că vei observa în poze că eu am uitat să le folosesc 😊

 

  1. Propune-ți aranjamentul

Începem să creăm tablou. Dacă nu ai o idee clară în minte despre cum va arăta tablou, este bine să faci un aranjament aproximativ al elementelor individuale, fără a lipi. În cazul meu, elementele dominante erau bucăți mai mari de mușchi bulgăre și mușchi plat, pe care le-am așezat orientativ în spațiu. Am ales o frunză de ferigă din plantele stabilizate și am inclus și un bucată de ramură de lemn, pe care am plasat-o pe mijlocul tabloului. Lichenul pe care am plănuit să-l folosesc doar pentru a completa și umple golurile, nu l-am planificat dinainte și am decis să-l aleg direct în timpul lipirii.

 

  1. Putem începe lipirea

Ca prim pas, îți voi arăta un truc despre cum să dai mușchiului plat un efect plastic. Cel mai mare element din tablou ar trebui să fie o bucată de mușchi plat, dar care a fost un pic invizibil în compunerea generală, așa că l-am susținut cu o bucată de spumă. Dintr-o bucată mai mare de spumă, pe care o aveam acasă, am tăiat un pătrat suficient de mare, pe care l-am lipit pe suport și pe care am lipit ulterior bucată de mușchi plat. Marginile care atârnau de mușchi le-am lipit și pe suport, creând astfel un deal de mușchi. Bucățile de spumă pot fi folosite și pentru a compensa eventualele denivelări, de exemplu, sub bucăți mai mari de mușchi bulgăre, care uneori au marginea inferioară denivelată și nu se așază bine pe suport.

În următorul pas, am lipit foarte ușor toate celelalte bucăți pregătite de mușchi plat și mușchi bulgăre. Lucrul cu acestea este simplu, deoarece au o formă fermă și acoperă o suprafață mai mare. Trebuie doar să pulverizezi sau să aplici adeziv pe placă și să apesi ușor bucățile de mușchi. Unele bucăți, în special cele de colț, a trebuit să le tai sau să le taie la un unghi drept.

Partea mai complicată a fost fixarea ramurii pe tablou. Dacă folosești o bucată de lemn mai groasă și dreaptă, trebuie doar să o lipești direct pe suport și apoi să lipești mușchii în jurul ei. Eu am avut o ramură mai subțire, cu o formă foarte neregulată, curbată, care a putut fi lipită doar punctual, în două locuri. Pentru a asigura, am folosit, de asemenea, clipsuri de aranjament improvizate, pe care le-am făcut din sârmă de grădină obișnuită. În locurile unde se află un deal mai mare sau unde este ascunsă spuma, clipsul se poate fixa frumos.

Apoi am început să completez golurile cu lichen.

Înainte de utilizare, putem curăța lichenul de ace și alte eventuale impurități și tăia rădăcinile la lungimea dorită.

Dacă vrem să lipim lichenul vertical, pentru a evidenția capetele de sus, trebuie să estimăm înălțimea potrivită la care îl tăiem și să-l lipim în grupuri cât mai strânse.

Frunza de ferigă am înfipt-o ușor în mușchi și am fixat-o cu clipsuri din sârmă. Câteva frunze mici a trebuit să le rup pentru a le scurta, așa că le-am lipit împreună și le-am fixat cu un clips în altă parte a tabloului.

Unele bucăți de mușchi conțin diferite imperfecțiuni ale naturii, ace sau bucăți de lemn. Dacă dorești, poți să le îndepărtezi ușor cu o pensetă și să cureți bine întregul tablou. Eu le-am lăsat în tablou, deoarece am dorit să păstrez aspectul natural al peisajului forestier.

La final, trebuie să curățăm ușor rama tabloului cu o pensulă mică.

 

  1. Tabloul este gata

Trebuie doar să găsești un loc potrivit pe perete. Îți recomand să citești sfaturile utile despre amplasarea adecvată și inadecvată a mușchilor stabilizați în secțiunea Îngrijire.

Rezumat

Pentru acest experiment am folosit un cadru cu dimensiunea 40x50cm, anume acesta. Așa cum am promis la început, voi menționa consumul de mușchi pe care l-am folosit pentru această dimensiune a tabloului. Am folosit 200g de mușchi bulgăre, 100g de mușchi plat și aproximativ 200g de licheni. La fiecare mușchi pe care îl vindem pe bază de greutate, este indicat consumul aproximativ pe metru pătrat și o tabelă de conversie pentru dimensiuni populare ale tablourilor, astfel încât să poți calcula foarte ușor de câți mușchi ai nevoie. Desigur, este la latitudinea ta ce mușchi alegi - fie că te îndrepți spre un tablou combinat ca și mine, fie că preferi un tablou monotematic dintr-un singur tip, sau o singură culoare. Am ales acest tip de tablou și pentru a-ți arăta cum să lucrezi cu toate tipurile de mușchi și pentru a-ți prezenta mai multe situații cu care te poți confrunta în timpul creării tabloului.

Vă urez tuturor succes, să vă lași imaginația să zburde și să vă lăsați absorbiți de acest nou hobby creativ 😊

Ne-ar face plăcere să ne împărtășești creațiile tale.

Reduceri pentru școli

Reduceri pentru școli

Să creezi un tablou de mușchi la ora de artă sau de lucru manual? O idee grozavă!